Lampă care creşte plantele în spații fără geam

Aceştia sunt Emilia Lucht şi Arne Sebrantke de la studioul de design german We Love Eames. Ei au vrut să creeze o lampă care să permite plantelor să crească în spații fără ferestre.

Emilia Lucht Arne Sebrantke

Ei au desenat multe idei, care mai de care mai diferite, dar s-au hotărât la una şi au numit-o Mygdal Plantlamp (Lampa Mygdal cu plantă), o lampă care ar permite unei plante să crească în interiorul acesteia fără utilizarea luminii directe a soarelui și apei.

lumini

Apoi, Arne s-a hotărât să creeze un șablon ca model pentru lampa de sticlă. Acest lucru presupunea crearea unei matrițe.

sticlă

Apoi  a trebuit să fie suflată sticla pentru lampa inovatoare. Apoi suflătorul de sticlă lucrează pentru a da forma necesară pentru sticlă.

sticlă

Rezultatul final are două versiuni: o lampă tip lustră și o una cu picior, ambele având mici plante care cresc în interior, cu o lumină cu LED-uri  care suplineşte nevoie de lumină solară.

plantă

Lampa cu picior are o caracteristică specială. Există un strat de sticlă bun conducătoare de electricitate (în curs de brevetare), care este capabil să transmită un flux de energie electrică invizibil de-a lungul suprafeței, ceea ce înseamnă că nu există nici o conexiune prin cablu între sursa de alimentare și lumina cu LED-uri.

Lămpile sunt un ecosistem complet de sine stătător, iar Emilia Lucht şi Arne Sebrantke pretind că plantele pot creşte netulburate de ani de zile.

plantă

Sursă

S-ar putea să-ți placă și...

4 Comentarii

 • Reply STRATILA DANIEL 7 august 2018 at 9:48 am

  va rog daca puteti sa ma ajutati,.,unde gasesc sa cumpar lampile din imagine? multumesc

  • Reply Rahela 7 august 2018 at 3:41 pm

   Bună!

   Poți comanda din linkul de mai jos, doar că sunt foarte scumpe! Dacă îți cumperi, te rog să îmi spui și mie cum se comportă și dacă e chiar așa cum zic ei. 😉
   https://nui-studio.com/en/

 • Reply Alexandru Ciocan 8 iunie 2016 at 12:55 pm

  wow 🙂 cred că este una dintre cele mai interesante chestii pe care le-am văzut în ultima vreme… plantele astea chiar au un efect super creativ 🙂

  • Reply Rahela 21 iunie 2016 at 4:15 pm

   Mă bucur că ţi-au plăcut. Şi mie mi s-au părut super tari lămpile astea!

  Scrie un comentariu